Dr. Vogelgesang Gorge v Spital am Pyhrn

Logo Dr. Vogelgesang Gorge v Spital am Pyhrn
Logo Dr. Vogelgesang Gorge v Spital am Pyhrn

Divoce romantická skalní soutěska s doktorátem - nejdelší soutěska v Horním Rakousku a druhá nejdelší soutěska v Rakousku!

Zažijte přírodní podívanou na padající vodu v nejdelší soutěsce Horního Rakouska o délce přes 1,5 km a 500 dřevěných a kamenných schodech. Soutěska je také výchozím bodem pro cca 5hodinovou 3-chatovou túru (Bosruckhütte, Rohrauerhaus a Hofalm).

dr Vogelgesang-Klamm je oblíbený u batolat až do čilých 80. let a dále. Po vystoupení se dostanete na mezinárodní dálkovou turistickou trasu (E 601 via alpina), kde se nabízí krásná a oblíbená okružní túra. Trochu unavení lezením si před sjezdem do Spital am Pyhrn odpočinete v Bosruckhütte, v Rohrauerhaus nebo v Hofalmu a posilníte se dobrou domácí kuchyní.

Dr Moritz Vogelgesang byl komunitním lékařem ve Spital am Pyhrn.
Protože byl také předsedou okrašlovacího spolku, velmi se snažil o zpřístupnění této divoce romantické, více než 1,5 km dlouhé skalnaté soutěsky, a proto nese jeho jméno. Často je však nesprávně označována jako soutěska Vogelsang.

dr Soutěska Vogelgesang byla pro tehdejší letní návštěvníky poprvé částečně zpřístupněna v roce 1906. V roce 1908 soutěsku zničily povodně. V letech 1926-1927 připravila obec Spital am Pyhrn celou skalnatou soutěsku pro pěší turistiku se schody a lávkami ukotvenými ve svislé skále. Při výstupu na Dr. Soutěska Vogelgesang vede asi 500 schodů. Tyto schody a lávky jsou vždy před otevřením na začátku května pečlivě kontrolovány a je o ně dobře postaráno po celé léto, aby návštěvníci mohli bezpečně a bezpečně zažít přírodní podívanou padající vody. V roce 2006 soutěska oslavila 100. výročí.

Otevírací doba:
1. května do konce října:
Ve všední dny od 07.30 - 18.00 hodin
So, Ne a svátky: 07,00 - 18,00 hodin

Kontaktní informace

Další informace:
http://www.urlaubsregion-pyhrn-priel.at/klamm

Dotazy směřujte na:
spital@pyhrn-priel.net
Ubytování Spital am Pyhrn - Wurzeralm
Nejnovější recenze

Webové kamery

Tombola
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel