Mezi nebem a zemí - Gerlinde Kaltenbrunner a svět 8000

Logo Mezi nebem a zemí - Gerlinde Kaltenbrunner a svět 8000
Logo Mezi nebem a zemí - Gerlinde Kaltenbrunner a svět 8000

Jak extrémní horolezci myslí a cítí? Co je potřeba k výstupu na nejvyšší vrcholy? Jak vypadají 8000 z výšky? Odpovědi na tyto otázky a spoustu dalších zajímavých informací najdete v tomto mimořádném muzeu.

V muzeu "Mezi nebem a zemí - Gerlinde Kaltenbrunner a svět 8000s" ve Spital am Pyhrn se můžete ponořit do světa 8000. Patronkou výstavy o rozloze 400 m² je Gerlinde Kaltenbrunner, která se narodila v nemocnici a je extrémní horolezkyně. Byla první ženou, která zdolala všech 14 osmitisícovek bez kyslíku v lahvích.

To, co zažila na osmitisícovkách tohoto světa, lze zažít v muzeu, které je evropským unikátem. Přehledným a moderním způsobem ukazuje historii alpinismu, fyzické a psychické požadavky na extrémní horolezectví a zvláštnosti a fáze 8000m expedice.
V zážitkové místnosti návštěvníci získají dojem extrémní výšky, strmosti stěn a pocítí sílu větru. Ukázány jsou také původní záznamy laviny, která v roce 2015 zničila základní tábor Mount Everestu.

Před vchodem do muzea je lezecká věž na bázi K2, na kterou lze vylézt různými výstupovými cestami.

8000 m dlouhá cesta vede milovníky pěší turistiky, počínaje muzeem, přes Dr. Soutěskou Vogelgesang do Bosruckhütte, „základního tábora“, a dále do Rohrauerhaus, „vysokého tábora“. Zkušení sportovci se odtud vydávají na vrchol Velkého Pyhrgasu, který symbolicky odpovídá vrcholu Mount Everestu.

Kontaktní informace

Další informace:
www.weltder8000er.at

Dotazy směřujte na:
info@weltder8000er.at
Ubytování Spital am Pyhrn - Wurzeralm
Nejnovější recenze

Webové kamery

Tombola
Produkt-Paket für die ganze Familie
Primavera XXL-Gewinnspiel