Nejznámějším symbolem a výletním cílem z Kolsassbergu je zřícenina Rettenberg. Dnes je to již jen několik zbytků kdysi nádherného zámku, který nechal postavit rytíř Florian Waldauf jako Nový Rettenberg v období po roce 1492. Starý hrad, který byl tehdy již značně zpustlý, stál dále na jih na Seapenhaus-Bichl. Byl zbořen a materiál byl použit k výstavbě Nového Rettenbergu.

V dokumentech jsou jako majitelé a pravděpodobně i stavitelé Starého Rettenbergu Uváděni Rottenburgové. Vytvořili tak západní rohový pilíř svého soudního obvodu, který sahal od Aschbachu ve Volders až k Zilleru a na východě byl střežen Rottenburgem.

Poté, co se Heinrich von Rottenburg v roce 1407 rozkmotřil s vladařem vévodou Fridrichem Rakouským kvůli zradě, a dokonce se pokusil v roce 1410 o převrat, byl vladařem uvězněn. Za propuštění v roce 1411 mu musel postoupit Rottenburg i Rettenberg. Na žádost císaře Maxmiliána bylo zástavní právo přenecháno ve prospěch rytíře Floriana Waldaufa z Valdštejna, který se zavázal postavit nový hrad, protože Starý Rettenberg se už velmi rozpadal.

Kontaktní informace

Další informace:
https://www.silberregion-karwendel.com/de-at/ku...

Dotazy směřujte na:
info@silberregion-karwendel.com