Muzeum v Jenbachu – v 500 let starém domě Fuggerhaus – představuje na 700 m² výstavní plochy historii Jenbachu a 500 let staré odvětví výroby kos s replikou kovárny a historii stříbrných dolů v Jenbachu od 15. století až k dnešním tepelným elektrárnám GE Jenbacher.

V jedné z místností je prostřednictvím obrazů a dokumentů přiblížena návštěvníkům rovněž historie optantů v jižním Tyrolsku z roku 1939.

Železniční uzel Jenbach s jedinečnými třemi železnicemi s různými rozchody - Achenseebahn, Zillertalbahn a Bundesbahn – je zvláštností pro milovníky železnice a v muzeu jezdí pro velké i malé děti po stisknutí tlačítka model železnice.

V rámci přírodních výstav je vystaveno přes 4000 místních i exotických motýlů, více než 300 místních ptáků v diorámě a ptačí vejce (největší sbírka v západním Rakousku), šneci, mušle, brouci a houby.

Největší výstava zimního sportu v Tyrolsku je zde zastoupena se 4000 let starou historií lyžování a dějinami tyrolských výrobců lyží, zimních sportů, jako jsou běh na lyžích, bruslení, figln (tyrolská specialita Firngleiten > klouzání po firnu na speciálních hliníkových lyžích, které v zadní části končí s botou a vpředu přesahují max. 20 cm), lední hokej, skoky na lyžích a sáňkování. K vidění jsou lyže významných skokanů, jako jsou Toni Innauer, Armin Kogler, Matti Nykänen, Andreas Goldberger, ... a prostřednictvím obrázků a textů od významných horolezců je přiblížena je historie alpinismu.

öffnungszeiten
An den Adventsamstagen von 15:00 - 19:00 Uhr
Außerhalb dieser Zeiten und für Gruppen ist eine telefonische Anmeldung zur Besichtigung erforderlich

Kontaktní informace

Další informace:
http://www.jenbachermuseum.at/

Dotazy směřujte na:
info@jenbachermuseum.at
Nejnovější recenze