Schiederweiher je přehrada vytvořená akumulací jezera Krummen Steyr v čalounické mezery v Hinterstoder a nazývá se perlou Stodertal!

Jeho idylická poloha a úchvatný výhled na Spitzmauer (2 446 m) a Großer Priel (2 515 m) činí Schiederweiher jedním z nejznámějších výletních cílů z Hinterstoderu.

Oblast kolem Schiederweiher můžete prozkoumat po několika jednoduchých turistických stezkách. I v zimě je turistika po upravených trasách zasněženou oblastí Schiederweiher jedinečným přírodním zážitkem. Kulturní vrchol se koná každé tři roky v polovině srpna, Bläserklangwolke přímo u jezera.

Schiederweiher byl postaven v letech 1897 až 1902 k. & k. Dvorní architekt Johann Schieder postavil Friedrich Eckbrecht Graf von Dürkheim-Montmartin. Aby se zastavilo narůstající zanášení a růst řas, provedla obec Hinterstoder s podporou veřejného sektoru a majitele Carla Herzoga von Württemberg v zimních měsících roku 2004 rozsáhlý projekt renovace. 05.

Byl obnoven jezový systém Schiederweiher na vtoku včetně vtokové konstrukce. Podél hráze byly zřízeny břehové ochrany a jez u výpusti byl obnoven podle původních plánů. Podél známé turistické stezky Polsterlucken byla přijata bezpečnostní opatření a navržena vyhlídková plošina.

V Schiederweiher se nyní rybí obsádka obnovuje místními, místně specifickými mladými rybami – pstruhem obecným z regionu (prapstruh), stejně jako reinanque a jezerní sivoň. Ekologická rozmanitost je zachována s malými rybami (střevle) a raky (rak říční, rak kamenáč).

Přístupné po celý rok
Placené parkoviště
BEZ KOUPÁNÍ

Kontaktní informace

Další informace:
http://www.schiederweiher.at

Dotazy směřujte na:
hinterstoder@pyhrn-priel.net
Události
Nejnovější recenze

Webové kamery